Hvis du er i en krisesituasjon hvor du trenger hjelp, eller hvis du kunne tenke deg å snakke med noen, er det flere steder du kan henvende deg:

Kirkens SOS
Kirkens SOS er en døgnåpen krisetjeneste. Vi tilbyr en anonym og uforpliktende samtale - på vår krisetelefon eller via en skriftlig SOS-melding fra våre nettsider. Kirkens SOS er opptatt av hvordan de som kontakter oss har det - ikke av hva vi selv mener eller tror. Alle som kontakter oss vil bli møtt med forståelse og aksept.

Ring oss på 815 33 300, eller besøk vår skriftlige meldingstjeneste hvor man kan skrive inn anonymt og få svar innen 24 timer.

Helsevesenet
Du kan få hjelp fra helsevesenet ved å kontakte:

  • Din fastlege – også når det gjelder psykiske problemer.
  • Distriktspsykiatriske sentre (DPS) for voksne. Her kan man gå med både akutte problemer (dagtid) eller med behov for langtidsoppfølging. DPS tilbyr poliklinikker, dag- og døgntilbud.
  • Legevakten. I en akuttsituasjon bør du kontakte nærmeste legevakt. I Bergen og Oslo er det en egen psykiatrisk legevakt lokalisert til den vanlige legevakten.

Du kan lese mer om hvor du kan få hjelp på Sosial- og helsedirektoratets sider om helse og benytte deres søketjeneste for å finne et helsetilbud i din kommune.

Ikke nøl med å kontakte Kirkens SOS, lege, annet helsepersonell eller andre rundt deg.Logo